Solskydd
Vem hjälper dig med solskydd och fönsterinredning?

Vi erbjuder Solskydd från landets bästa leverantörer


Vi på Haga Solskydd har under ett och samma tak samlat landets bästa leverantörer av solskydd och med deras bästa produkter i vår portfölj kan vi ge dig oberoende utlåtanden, prisvärda lösningar och det bästa solskyddet. Vårt uppdrag som återförsäljare startar med dina behov och önskemål!

Fönstrets form är det första du bör tänka på vid val av solskydd. Har du standardfönster, panoramafönster eller kanske ett takfönster som är svåråtkomligt? Fundera också på vilket behov du vill att ditt solskydd ska uppfylla. Är den primära funktionen t.ex. att begränsa insynen, stänga ute så mycket som möjligt av ljuset eller att skärma av solen?

Ordet solskydd kan kanske tyckas något missvisande i ett nordiskt land som vårt där ljuset ofta är efterlängtat, men med en solavskärmning kan du stänga ute värmen från solen utan att nödvändigtvis stänga dagsljuset ute. Det finns många möjligheter, valet är ditt!

Mörkläggning

Rullgardin med list i sidan fungerar absolut bäst om du vill mörklägga ett rum. Du kan också välja en dag/natt plisségardin som har två vävar i samma produkt - en mörkläggande om natten och en som släpper igenom ljus på dagen.

Ljusavskärmning

En gardin med "top down/bottom up"-funktion är en optimal lösning till sovrummet om du vill begränsa insyn. Gardinen kan ställas in flexibelt så att den släpper in ljus men stänger ute nyfikna blickar. Persienner är också ett bra alternativ.

Insyn

Ligger köket mot vägen eller nära grannar är det viktigt att kunna skärma av från insyn. Välj exempelvis Duette med "top down/bottom up"-funktion till de mindre fönstren och lamell - eller panelgardin till de större, så att både ljusinsläpp och insyn kontrolleras utan att stängas ute helt.

solskydd som energifilter

Med solskydd sparar du energi! Vi hjälper dig att räkna ut hur du kan spara och hur mycket. Dina energibesparingar kommer i två aspekter:

- Ansvarar du för en lokal med kylsystem? Med rätt solavskärmning, företrädesvis utvändiga solskydd, stannar värmen ute och kylsystemen behöver inte arbeta lika hårt.

- Solskydd kan även spela rollen som värmefilter. Med mellanglasprodukter skapas en luftspalt, som i vintertid hjälper fönsterytorna att hålla en del av värmen inne i fastigheten. Det omvända gäller även för den svalka som man vill behålla en varm sommardag.

 


Facette från Haga SolskyddHär i landet i norr vill vi få in ljuset i våra rum, men vi vill reglera det ljuset.

 

Energieffektivisering från Haga SolskyddEnergieffektivisering som nästa investering? Slå finanskris och klimatkris i en smäll och investera i din fastighet.

 

Idébroschyr från Silent Gliss
Idébroschyr från RivieraIdébroschyr från Haglunds Idébroschyr från Erco

 

Showroom

Svårt att bestämma dig?

Vi kontaktar dig för mer
information och offert.

Offertförfrågan